top of page
Om oss
Att bo så nära till naturen ger alla en visst ansvar… 

Om hotellet

Edsleskogs Wärdshus är ett mycket litet hotell nära sjön Edslan och i mitten av flera naturreservat. Detta läge gör oss medvetna om våran beteende och ansvar mot naturen.

Vi ser många gäster som älskar att vara ute i naturen: vandring, fiske, jogging, jakt, fotografering eller bärplockning. Vi frågar våra gäster att följa vandringsleden, fiske, "catch & release", ta eller plocka inte mer än du behöver och lämna inget än dina fotspår.

 

Vi erbjuder en restaurang för våra hotellgäster. Förvänta er inga ytliga fem kursmenyer med passande vin-arrangemang; vi erbjuder en god måltid, efterrätt och kaffe/te som passar nästan alla. Snälla informera oss i förhand om eventuella allergier. 

Hållbarhet

​I vårat hotell återbrukar vi så mycket som möjligt. Våra gäster är varmt välkomna till att hjälpa oss skilja åt plaster och glas etc.

Vi rekommanderar alla vara gäster att gå över de markerade leder som finns på vara vandringskartor. Ingen förbjuder dig att använda den klassiska "allemansrätten"  men om alla går, vandrar eller trampar genom någonannans skog då bllir det problem. Så därför har vi vandringskartor för alla vara gäster. Vi tog även initiativet att koppla ihop Dalslands Turist AB och www.onedaywalks.com och sedan dess finns det en bok "Vandra i Dalsland" med ett 20-tal beskrivningar av vackra vavandringsleder. 

Tillsammans med vara sportfiske gäster stödjer vi den så kallade "Catch&Release" filosofi; släpp loss alla fisk man tar upp. Då har alla samma chanser att uppleva samma äventyr i framtiden. 

Vara "slakt&styckningsgäster" informerar vi om var "huvud till svans" ide; använd alla delar av djuret. 

Våra menyer är så mycket som möjligt baserad på säsongerna så mycket de går och vi använder så mycket som möjligt ingredienserna från våran egen trädgård.

I 2011 van vi en tävling inom mathantverk med var "lufttorkade älgkorv" från älg från egen område och i 2014 van vi samma tävling med en äppelcider från byns egen äpple.

 

Naturen

Naturen är alltid öppen och välkomnar er med massvis av möjligheter Gå bara ut och slappna av, följ ett par små vandringsled, ta med er båt eller cykel, och njut. 

Under vintern ser vi gäster som gillar att åka skidor, gå ut för en vandringstur med snöskor, isfiskar eller att ta det lugnt i våran hottub och se på stjärnorna.

Under våren är vårat hotell en populär plats för gäddfiske-gäster. Provinsen Dalsland är fylld med sjöar (för att inte prata om Europas största sjö vänern)Även joggare gillar att öpnna deras gröna säsong i skogarna och över kullarna bland oss.

Under sommaren "kommer hela världen till Dalsland" för att njuta av Dalslands mest populära sevärdigheterna. Vi erbjuder massor av vandringskartor och kan visa dig vägen till mot de skönaste väl-markerade vandringsled runt Sörknätten, Yttre Bodande, arkipelagon Vänern och Dalslands högsta punkt "Baljåsen". 

 

Och under hösten erbjuder vi alla möjligheter för bärplockning, whisky-provsmakning helgar och "masterclass helgar" i "head to tail" slaktning av rådjur; gör din egen pate, salami's av rökta korvar av lokalt vild.

Vi är mycket tacksamma för alla positiva resencioner vi har fått över åren. Ni hittar alla resencioner på google, booking.com och tripadvisor. 

I maj 2018 var det 10 år sedan vi flyttade från Nederländarna från Sverige och vi tog samma bild igen :)

32202764_10214617778669637_4022360722380
32215178_10214617778549634_6536735938687
bottom of page